• +31 - 10 - 2486220
  • info@westland-comfort.com

Te warm?

Te warm op kantoor

Zonwering als warmtewering voor woningen en kantoren

Heerlijk een zonnetje die in huis of kantoor schijnt. Zonlicht is noodzakelijk om gezond te blijven en ons energie te geven. Te veel zon is echter niet goed, zeker niet de straling die door glas naar binnen komt en niet meer door het glas naar buiten kan. Hierdoor warmt een ruimte snel op, zeker als er sprake is van goede isolatie. Zonwering, het liefst buitenzonwering, zorgt ervoor dat de straling van de zon, niet de ruimte achter het glas kan verhitten, met als gevolg dat ruimten te warm worden.

G-waarde, zonwerende werking

De hoeveeelheid energie, meestal warmte en licht, die door de zon in een ruimte binnen komt, wordt in Europees verband aangegeven met een G-waarde.

Zonwering versus airco als warmtewering

Goede zonwering heeft veel voordelen ten opzichte van airco installaties. Uitgaande van de keuze om energie te besparen en goed om te gaan met de belasting van het milieu is het verstandig om (buiten) zonwering toe te passen in plaats van een airco installatie.

Productiviteit neemt af bij oververhitting

Indien het op een kantoor te warm is en/of het daglicht is niet voldoende dan daalt de productiviteit van mensen. De nationale vacature banklaat op haar site vermelden dat in 61% van de gevallen er in de zomer last is van oververhitting, terwijl goede zonwering dit probleem direct oplost.